poveste cu paianjen in teritoriu

Am o panza de paianjen pe poarta. Artistul din spatele panzei locuieste acolo de mai bine de o saptamana. E portocaliu cu dungi maro si si-a tesut o plasa destul de serioasa. S-a infipt bine in teritoriu si l-a marcat accordingly pentru ca, desigur, ii apartine.

Ne intalnim in fiecare zi si in fiecare zi reusesc sa il deranjez. Stiu ca nu ma place si recunosc ca nici eu nu ma dau in vant dupa el. Nu mi-au placut paianjenii niciodata, ce-i drept. Cu toate astea il incomodez fara intentie trantind usa cu zgomot dimineata si seara. N-am ce-i face, usa e metalica si mare, el e mic si sensibil.

Prin urmare, mi-am asumat cumva rolul vecinei necioplite, care face deranj in “fata blocului”, “in teritoriu”,”in incinta”, “in perimetru” la ore inoportune.

El, cand ma vede, reactioneaza vizibil si incontrolabil. Fie imi face semne obscene cu unul sau toate picioarele pe care le poseda, fie imi intoarce spatele sau paraseste locul intalnirii fara ca macar sa-mi dea ziua buna.

Nici eu nu ridic pretentii. Imi imaginez ca trebuie sa fie greu sa ai maniere cand esti atat de mic. Si pentru ca pretentii am, de fapt, de la mine,  mi-am propus sa-l deranjez mai putin. Asa ca ma preocup de sanatatea lui, verific daca nu a facut insolatie stand toata ziua pe poarta, si, din cand in cand, il servesc cu o insecta. Cine stie, poate in final ne imprietenim.

Asta desigur daca nu cumva ploua in seara asta. Caz in care, mi-e teama ca va fi relocat fortat, de autoritatea natura, pe taramuri mai vesele, si in orice caz, mai ude.

Sa fiti veseli!

Advertisements

One thought on “poveste cu paianjen in teritoriu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s