Pip, Pedro si Pina …

… sunt trei gaini despre care ii citim lui Ru seara la culcare. Sunt foarte mici si pleaca la plimbare in lumea mare. Confunda marea cu o balta, cred ca tractorul-i o nava spatiala iar o gasca de albinute sunt niste mari aparatori ai lanului de grau. Pana la urma, nu-i asa greu de inteles ca totu-i o iluzie cand esti  mic. Cati dintre noi nu traiesc asa si cand sunt mari? Confundand lucrurile intre ele? Nu-i mare lucru sa te amagesti. Si nu-i mare lucru sa vezi lucruri acolo unde nu sunt. E, de fapt, foarte uman.

Eu vad mereu aiurea lucruri. Asa, din coltul ochiului, de printre riduri. Obiecte, forme, animale. Scriind acum imi amintesc ca am citit candva ceva despre asta. Are un nume. Si nu, nu-i nebunie. Sunt, se pare, multi oameni care vad asa. Sau poate nu chiar multi. In orice caz, I’m not that special, you see.

Au trecut fix 7 luni si-o zi de cand n-am mai scris nimic. Nimic aici. Desi scriu in fiecare zi, in my mind, on the walls, driving, walking. Tot asa, bilingv, amestecat.  Scriu precum gandesc. Bilingv. Amestecat.

Am scris in mintea mea despre prostii. Despre lume si chestii. Despre simturi. Despre de ce traim, de ce simtim, de ce murim. Unde traim. Unde simtim si cand murim. De ce trece. Si de ce nu. De ce uitam. Si de ce nu. De ce conteaza. Si de ce nu.

Il intreb pe Ru dimineata in masina: De ce plangi, Ruru?  El imi raspunde: De ce plang, mami? Chiar asa. De ce. De ce conteaza? Plangi. Razi. Te bucuri. Traiesti. De ce conteaza?

Nimic nu conteaza. Poate doar banii. Si frica. Si capra vecinului. Si luna de pe cer. Si becul din parcare. Si crapaturile din zid. Si ultima gagica de care ti-a placut. Pe bune. Si primul tren sosit la timp. Si norii vazuti din avion. Si-o gura de aer cand iesi din apa. Si visul ala. Si ultima oara cand ai plans zdravan. Si ultima oara cand ai dansat zdravan. Si ultima oara cand te-ai bucurat. Pe bune. Si ultima oara cand ai fost sincer cu tine. Si ultima oara cand ai fost. Si capra vecinului. Si schimbatorul de viteze. Si promotia la cutite de bucatarie. Si-un bulgare de zapada. Si bradutii. Si-un peste la cuptor. Si soarele de dimineata. Si luna de pe cer. Si mama. Si tata. Si marea. Si-atat?

PS. Acesta este un pamflet si va rog sa-l tratati ca atare. Orice asemanare cu persoane sau fapte reale este pur intamplatoare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s